Saturday, April 9, 2011

BUDAYA KURANG SENYUM..

kenapelah org susah nak senyum.. kalau tension sangat pun kenape tak boleh senyum.. kadang-kadang aku senyum kat orang tapi orang tu x senyum pun kat kite balik.. senyum tu kan satu sedekah.. senyuman tu boleh sembuhkan keresahan, kedukaan, segala penyakit dan banyak lagi la.. kalau kite senyum muke kite pun akan jadi cantik.. aku tengok walaupun muke seseorang tu tak cantik tapi bile die senyum nampak cantik sangat.. walaupun aku sedih or marah aku always senyum n smile sebab aku memang suke senyum.. sebab tu la orang kate muke aku nie macam xde perasaan.. tapi aku sembunyikan segalenye di sebalik senyuman aku nie.. senyum tu boleh nampakkan kite awet mude.. aku tak pakai ape-ape product pencuci muke pun sebab aku selalu senyum.. orang selalu tanye kenape muke aku nie nampak comel dn licin je.. sebenarnye antare rahsienye ialah aku selalu senyum.. nanti bile aku cakap macam tu tak ade siape plk nak percaye.. aku suke gak lagu senyum.. "senyum tak perlu kata apa-apa..senyum".. cube korang dengar lagu tu betul2.. kan best kalau semua orang senyum.. antare senyum dan tersengih tu perkara yg berbeza.. kalau tersengih2 seorang diri nanti orang kate kite gile pulak.. senyumlah rakyat malaysia..



continue....... :-)